Online pénztárgép kötelező éves felülvizsgálat

Jogszabályi rendelkezés írja elő a pénztárgépek éves, kötelező szervizes felülvizsgálatát. Az első felülvizsgálat az üzembe helyezést követő 365 napon belül, az összes többi az előző év felülvizsgálatát követő 365 napon belül esedékes. Előbb lehet, de később nem!

FONTOS!

Ez a szüneteltetett pénztárgépekre is vonatkozik!
A késést a NAV általában szankcionálja, figyeljünk oda a határidők betartására. Ügyfeleinket minden esetben a határidő lejárta előtt 7-10 nappal megkeressük telefonon s időpont egyeztetés után a felülvizsgálatot elvégezzük az üzemelés helyén. (A tavasszal életbe lépett változás értelmében a felülvizsgálatot minden esetben az üzemelés helyén kell elvégezni.)

Mi történik a felülvizsgálat során?

A műszerész miután igazolta magát, ellenőrzi az üzemeltető adatinak helyességét a pénztárgépen, megvizsgálja a pénztárgép műszaki állapotát, nullás blokkokat készít, ezek alapján ellenőrzi a kiadott nyugták tartalmi és formai helyességét, felragasztja a burkolatra a forgalmazó hologramos matricáját.

Az utolsó forgalmi adatokat –gép típustól függően eltérő módon- lekéri, számítógépre menti, megvizsgálja a mentett file-okat, ellenőrzi a pénztárgép és a NAV szervere közötti adat kommunikációt.

Meggyőződik a pénztárgép sértetlenségéről, arról, hogy illetéktelen személy nem tört-e fel az utolsó szerviztevékenységet folytató műszerész plombáját.

Felbontja a záró plombát, szemrevételezi a gép belsejét, gép típustól függően vagy kiszereli az Adóügyi Ellenőrző Egységet, vagy nem.

Felragasztja a hologramos matrica párját belülre, megméri az akkuk feszültségét, fotót készít az Adóügyi Ellenőrző Egységről, bizonyítva, hogy a hatósági plomba érintetlen.

Összeszereli, majd pecsétnyomójával leplombálja a pénztárgépet, ellenőrzi gép helyes működését, beállítja a következő felülvizsgálat határidejét.

Észrevételeit, megfigyeléseit rögzíti egy hárompéldányos adatlapon (ebből az első példány az üzemeltetőé), a felülvizsgálat tényét bejegyzi a gépnaplóba, kinyomtatja az Adóügyi Ellenőrző Egységről készült fotót és a kitöltött PTGTAX nyomtatvány egy példányával együtt átadja üzemeltető részére. Az átadott dokumentumok –adatlap, fotó, PTGTAX nyomtatvány- szerves részét képezik a gépnaplónak, ezeket egy esetleges ellenőrzéskor kérhetik, ellenőrizhetik.

A felülvizsgálat –ha minden rendben van és a gépnapló nem másfél óra alatt kerül elő- kb. egy órát vesz igénybe, ez idő alatt úgy kell a vizsgálatot elvégezni, hogy az a napi ügymenetbe, értékesítésbe ne zavarjon bele, üzemeltető nyugtaadási kötelezettségének pénztárgéppel tudjon eleget tenni.

A felülvizsgálat során feltárt esetleges hiányosságokra mindig felhívjuk üzemeltető figyelmét és a lehetőségeinkhez képest igyekszünk azokat azonnal orvosolni.

Budapesten és Pest megyében a kiszállás 2000 Ft+Áfa!

Azonnali számlajóváírás. Kereskedői számla. VISA üzleti kártyák.

A jelenleg érvényben lévő jogszabályok és az ehhez kapcsolódó pénztárgép szoftverek lehetővé teszik a pénztárgépek ún. „átszemélyesíthetőségét”. Ezért tulajdonosváltás esetén nem kell már az Adóügyi Ellenőrző Egységet kicserélni.Mit jelent ez? Bővebben...

Nálunk minden szükséges dokumentumot megtalál! Bővebben...

Ha üzemeltető pénztárgép használathoz kötött tevékenységét az üzemelés helyén befejezi, akkor a pénztárgépet le kell selejtezni. Bővebben...

Tudjon meg mnden az online pénztárgépekre vonatkozó jogszabályokról. Bővebben...

Jelenleg három mobil szolgáltató kínál kiskassza csomagot. Bővebben...

Írjon Nekünk bátran és mi 24 órán belül válaszolunk.
E-mail címünk: info@online-penztargep.net

online pénztárgép márkák