Lezárás, selejtezés

Ha üzemeltető pénztárgép használathoz kötött tevékenységét az üzemelés helyén befejezi és pénztárgépét a jövőben már nem kívánja használni, vagy a gép Adóügyi Ellenőrző Egysége javíthatatlanul meghibásodik, akkor a pénztárgépet le kell selejtezni.

Ilyenkor jegyzőkönyv készül a forgalmi adatokról, a selejtezés ténye a gépnaplóba is bekerül és az Adóhatóság felé egy ún. PTGTAX nyomtatványt is be kell küldeni.

Fontos, hogy a pénztárgépre első üzembe helyezéskor megkötött online előfizetői szerződés a szolgáltatónál is felmondásra kerüljön.

A műszerész a pénztárgépet úgy szereli szét, hogy az a továbbiakban már ne legyen képesaz online kommunikációra. (Akkuk és az Adóügyi Ellenőrző Egység kiszerelése)

FONTOS!

Az érvényben lévő jogszabályok alapján a kiszerelt Adóügyi Ellenőrző Egységet és a vonatkozó dokumentációt üzemeltető 8 évig köteles megőrizni.

Budapesten és Pest megyében a kiszállás 2000 Ft+Áfa!

Azonnali számlajóváírás. Kereskedői számla. VISA üzleti kártyák.

A jelenleg érvényben lévő jogszabályok és az ehhez kapcsolódó pénztárgép szoftverek lehetővé teszik a pénztárgépek ún. „átszemélyesíthetőségét”. Ezért tulajdonosváltás esetén nem kell már az Adóügyi Ellenőrző Egységet kicserélni.Mit jelent ez? Bővebben...

Nálunk minden szükséges dokumentumot megtalál! Bővebben...

Ha üzemeltető pénztárgép használathoz kötött tevékenységét az üzemelés helyén befejezi, akkor a pénztárgépet le kell selejtezni. Bővebben...

Tudjon meg mnden az online pénztárgépekre vonatkozó jogszabályokról. Bővebben...

Jelenleg három mobil szolgáltató kínál kiskassza csomagot. Bővebben...

Írjon Nekünk bátran és mi 24 órán belül válaszolunk.
E-mail címünk: info@online-penztargep.net

online pénztárgép márkák